Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са

...
 Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са
Коментари Харесай

Румен Радев: Всички държави-членки на НАТО са въвлечени във войната в Украйна

 

Всички държави-членки на НАТО по един или различен метод са въвлечени във войната в Украйна - посредством даване на разследваща информация, целеуказване, оръжия, боеприпаси, подготовка и към този момент има европейски водачи, които намерено приказват за това наличие.

В рамките на визитата си президентът ще посети и Международния олимпийски комитет в Лозана

Това разяснява президентът Румен Радев пред публицисти след срещата си с швейцарския президент.

Радев отговори на уверението на служебния министър председател Димитър Главчев, че тематиката за изпращането на български военни в Украйна не съществува.

 Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?  Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?

" Няма значение дали нашето Народно заседание ще вземе решение (за изпращане на военни - бел. ред.), в случай че друга страна предизвика директен конфликт с Русия. Ние нали сме член на НАТО, нали има член пети? Това няма какво да го обсъждаме ", съобщи Радев.

„ Време е българските политици да си отворят необятно затворените очи и да положат старания за по-бързото преустановяване на тази война и намиране на пътища за мир, учредени на интернационалното право, а освен да повтарят тези, които не са им напълно ясни “, сподели още президентът.

 

Президентът разгласи, че войната в Украйна би трябвало да се реши с дипломация

Държавният глава е на посещаване в Берн, където се срещна с швейцарския си сътрудник Виола Амхерд. Той поздрави президента на Швейцария за самодейността да провежда интернационална конференция, на която да се търси формулата за мир в Украйна. Изрази, обаче, песимизъм в триумфа на това начинание в отсъствието на Русия.

България ще взе участие на конференцията, само че решението за това кой ще я съставлява, е на служебния кабинет, добави още Радев.

" Това е една извънредно значима първа стъпка - да се приказва освен за оръжие, за подготовка и победа, а и за мир. И аз приветствам президента на Швейцария за тази значима стъпка напред, само че и двамата споделихме, че не сме оптимисти, тъй като без другата страна не можем да чакаме на практика резултати “, добави Румен Радев.

„ Много е значимо ще има ли повече страни - най-много световният юг и Южна Америка. Важно е какви отговори ще дойдат от Китай, Република Южна Африка, Саудитска Арабия, Бразилия ", разяснява още той.

Актуалната тематика в Будапеща е изявлението на Орбан, че страната обмисля преоценка на участието си в НАТО

Държавният глава съобщи още, че не е избягвал среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който сега е на посещаване в София.

Визитите му в Унгария и Швейцария били съгласувани доста преди да стане ясно, че Парламентарната асамблея на НАТО ще заседава в София. Допълни, че се надява да продължи градивните си диалози със Столтенберг на идната среща на върха на НАТО във Вашингтон.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР